Aktualitetsforedrag: “Børnene først”

Tirsdag d. 11. maj 2021 kl. 14.25-16.05: Online aktualitetsforedrag ved Socialrådgiveruddannelsen i Aarhus.   

TEMA: ”Børnene først” – regeringens udspil med 43 punkter til ny lovgivning på børneområdet. Hvad betyder det for praksis og for de børn og unge, vi arbejder med?

OPLÆG VED

Socialrådgiver Sisi Ploug Pedersen, tværkommunal projektkonsulent, formand for DS’ faggruppe på Børn, Unge og Familieområdet og medlem af DS’ ressourcegruppe på børneområdet.

INDHOLD

Regeringen lancerede i januar 2021 deres udspil ”Børnene Først” til ny lovgivning på børneområdet. Dansk Socialrådgiverforening havde forud herfor lavet udspillet ”Tæt på barnet”, som er socialrådgivernes bud til en forbedret lovgivning til gavn for de udsatte børn, unge og deres familier. Hvor har regeringen ramt plet, og hvor er udspillet problematisk? Hvad ønsker socialrådgiverne sig af lovgivningsmæssige muligheder til forbedring af arbejdet på børneområdet?

Sisi Ploug Pedersen diskuterer lovgivningen på børneområdet ud fra en praktikers synsvinkel og med afsæt i hhv. regeringens og Dansk Socialrådgiverforenings udspil.

Tilmelding ikke nødvendig. Arrangementet foregår online via Zoom på følgende link: https://viadk.zoom.us/j/65927418351?pwd=bUpjZ0lFOTgxYU5jblVBOW1lZGFIQT09