Aktualitetsforedrag som teaterstykke: “ADHD ER NOGET BØRN HAR”

FORSA inviterer til aktualitetsforedrag som teaterstykke tirsdag d. 26. september 2023 kl. 14.25 – 16.05. Det foregår ved Socialrådgiveruddannelsen i Aarhus, Campus C, Teatersalen.

TEMA: “ADHD ER NOGET BØRN HAR”

OPTRÆDEN VED: Teatergruppen DAMPTOGET.

INDHOLD
Dette teaterstykke handler om en vennegruppe, hvor en af spillerne kæmper med forskellige udfordringer i sin hverdag, dette
pointere hendes to allerede diagnosticerede og måske lidt for hjælpsomme venner. Dette starter en stor lavine af tvivl og tanker om ikke at være god nok. Gennem stykket prøver vi at skabe både tvivl, sårbarhed og følelsen af ikke at være alene.

Teatergruppen DAMPTOGET er en kreativ, nytænkende og bevægelig forening. Hvor vi arbejder for at fremme nye perspektiver på psykisk sårbarhed, skabe plads til tvivl og forhåbentlig efterlade publikum med spørgsmål. Vi er stiftet i november sidste år, og har base i midten af Århus. Til daglig laver vi vidt forskellige ting, men bidrager alle med vores styrker og prøver tingene af selvom det måske er første gang. Det har formet en gruppe der er god til kommunikation og nysgerrighed.

Det sidste halve års tid har vi brugt på at interviewe mennesker med diagnosen ADHD / ADD, samt mennesker der har kontakt med dem i det daglige enten som behandler eller pårørende. Det bruger vi nu til at omskrive og indskrive nye scenarier til vores optræden. I den forbindelse har vi også være i kontakt med ADHD foreningen her i Århus for at få svar på vores egne spørgsmål og prøve at skabe det mest ærlige og autentiske portræt af de modige mennesker der har stillet op til interviewene. Vores mål er ikke at have svaret på hvad ADHD er eller hvordan man burde have det. Men mere skabe et rum hvor man kan snakke sammen, og turde spørge om hjælpen hvis tvivlen overmander en. Rummet vi ønsker at etablere hos VIA er ligeså meget for de studerende som for underviserne.